3.11.2007

Google ja bloggaaminen

FeedBurnerista kun tuli luovuttua, niin ei ole ollut mitään käsitystä feedin kautta tätä blogia seuraavien määrästä. Satuin tässä eräs päivä tarkistamaan Webmaster Toolsin kautta, josko Google olisi lopultakin saanut sivut indeksoitua (asia, joka tuntuu kestävän uskomattoman kauan). Ei ollut vieläkään, mutta huomasin samalla visiitillä, että työkalujen statistiikkaan oli tullut tieto siitä, kuinka monta kertaa blogin feed on tilattu Googlen lukijoihin (iGoogle, Google Reader, Orkut).

Pikku hiljaa näyttävät Googlen eri palvelut nivoutuvan yhteen ja kattavuus blogin tai webbisivuston ylläpitäjän kannalta on aika hyvä. FeedBurnerin ja Bloggerin yhteensovittaminen toimii paremmin kuin aiemmin (vaikkei omasta mielestäni vieläkään riittävän hyvin), Webmaster Toolsin kautta saa tietoa, kuinka Google sivua käyttää ja Analyticsin kautta sivulla kävijöistä.

Flickr:iä tuli tänään kokeiltua ensimmäistä kertaa ja se puolestaan näyttää kuuluvan Yahoo-leiriin. Yahoo:sta on itsellä hiukan negatiiviset mielikuvat johtuen teknisistä ongelmista käytössä ja siitä, että siihen firmaan on mahdotonta antaa palautetta. Tai ainakaan kerran etsiessäni en millään löytänyt linkkiä tai osoitetta, jonka kautta palautetta voisi antaa.

Kehitys näyttää olevan siinä vaiheessa, että on vuorossa jonkinasteinen jakautuminen leireihin. Sama ilmiöhän toistuu monessa muussakin yhteydessä. Seurauksena yleensä on, että yhden leirin palikat tukevat samaan leiriin kuuluvia palikoita, mutta eivät muiden leirien palikoita (esim. Google ei tarjoa lukumääriä Bloglinesin kautta lukevista). Paikoittain standardit ovat kohtuu hyvällä mallilla (esim. feedit), mutta vaikkapa blogin siirtäminen toiseen palveluun on kyllä käytännössä mahdotonta standardien puuttuessa.

Aiheeseen jollain tapaa liittyen, tuli mielenkiintoinen kommentti vastaan tänään koskien Googlen ja Microsoftin tapoja tarkastella asioita (alkuperäinen teksti löytyy Joel on Software -blogista, vastaan se tuli Michael Nilsenin blogissa) :

A very senior Microsoft developer who moved to Google told me that Google works and thinks at a higher level of abstraction than Microsoft. “Google uses Bayesian filtering the way Microsoft uses the if statement,” he said. That’s true. Google also uses full-text-search-of-the-entire-Internet the way Microsoft uses little tables that list what error IDs correspond to which help text. Look at how Google does spell checking: it’s not based on dictionaries; it’s based on word usage statistics of the entire Internet, which is why Google knows how to correct my name, misspelled, and Microsoft Word doesn’t.

Ei kommentteja: